Bågsvetsning

Bågsvetsning med robot

Med ett omfattande sortiment av svetsrobotar, unika programvarufunktioner, praktisk kringutrustning och lättplacerade nyckelfärdiga robotsystem, erbjuder vi allt som gör det lätt att lägga till bågsvetsning med robot i din produktion.

MOTOMAN bågsvetsrobotar

Svetsrobotar som är skräddarsydda för bågsvetsning i alla avseenden med en lätt böjd och ihålig robotarm som minskar risken att fastna i kringutrustning. Mer än 100 specifika svetsfunktioner som standardprogramvara och funktionspaket, hjälper dig att minska programmeringstiden radikalt. Allt detta tillsammans med alla funktioner för fogsökning, fogföljning, flerskiktssvetsning, Comarc med mera.

If you need a robot with long reach, for welding large workpieces, go for our AR3120 weldig robot with an unbeatable 3.1m reach.

Svetsning med samarbetsrobot (HC10DT-IP67)

Weld4Me robotstation gör det enkelt att ta steget från manuell svetsning, till robotsvetsning. En viktig komponent är samarbetsroboten och den intuitiva programmeringsmetoden med Welding Wizard.

Många robotar, flera externa axlar och svetsning utan fixturer

Robotstyrsystem från YASKAWA kan hantera helt synkroniserade rörelser av upp till åtta robotar, eller sammanlagt 72 rörliga axlar. En perfekt rörelsestyrning är avgörande för att uppnå optimala svetsresultat och oslagbara cykeltider. Vi är helt enkelt pionjärer på den här tekniken, där vi ständigt legat före våra konkurrenter.

Lägesställare för arbetsstycken, åkbanor och gantry

Med vårt breda, och moduluppbyggda, produktsortiment är det lätt att hitta rätt modell av lägesställare som håller och vänder objektet när roboten svetsar. Vi har åkbanor och gantry som kan flytta en eller flera robotar mellan olika stationer, eller svetsa stora objekt utan att ta stora golvytor i anspråk.

Svetsjiggar och fixturer

Alla våra lägesställare har standardiserade ramar och/eller fästen för fixturer, som t.ex det patenterade MotoMount-systemet. Du kan välja att konstruera fixturen själv, eller överlåta det till oss.

Funktionspaket och kringutrustning

Med en omfattande serie av bågsvetsningsrobotar, unika funktionspaket, integrerade svetsströmkällor, svetspistoler och kringutrustning som lägesställare, åkbanor, portalgantry med mera, erbjuder vi byggstenar som är enkla att integrera och använda.

Avancerade svetsfunktioner med MOTOMAN-robotar

Fogsökning och fogföljning med Comarc (digital och analog)

Genom att enbart använda en återkopplingssignal från svetsströmkällans styrsystem kan våra robotar upptäcka och korrigera eventuella avvikelser under svetsningen. Detta fungerar även med flersträngssvets (multi layer), och är en enkel och tillförlitlig metod att kompensera för toleransavvikelser hos arbetsstycken eller fixturer.

Fogsökning och anpassningsbar fogföljning (MotoSense)

I kundprojekt för bågsvetsning stöder vi ledande tekniker för fogsökning och fogföljning med utrustning från tredje part, men vi kan också erbjuda ett system som MotoSense.

For suppliers of Seam Finding/Seam tracking Equipment, or really special customer-specific requirements, we offer Software Development Interfaces (MotoGSI, Motoplus) for programming.

Weaving Functions

Weaving is not just oscillation - Motoman Robots offer advanced weaving options for precise motion even when the robot arm is under re-orientation, for multilayer situations, or for tapering gaps.

Kontrollera svetsfogar

Roboten kan antingen kontrollera resultatet som ett moment i processen, eller i form av en separat kvalitetskontroll.

Fel- och återställningsfunktion (Error-Recovery)

Med en unik fel- och återställningsfunktion i våra Motoman-robotar, som definierar vad som ska ske om något har hänt under svetsprocessen, har du ett verktyg som sparar värdefull tid och material.

Kalibering och pistolrensning (TCS-D)

MotoSim, verktyget för simulering och offline-programmering

MotoSim är vårt viktigaste verktyg för att sätta ihop en robotanläggning, offline-programmera av våra robotar, bekräfta räckvidder och uppskatta cykeltider. Det stöder alla unika funktioner som styrskåp ”Master” eller ”Slav”, samt kringutrustning som lägesställare, åkbanor och gantry.

Nyckelfärdiga standardsystem för bågsvetsning

Hos oss hittar du ett stort urval av standardsystem för bågsvetsning. Från den minsta robotstationen, ArcWorld familjen och kundanpassade ArcSystem.

ArcWorld familjen

ArcWorld Mini RS och ArcWorld Micro HS är små kompletta och flyttbara robotstationer, perfekta för mindre produkter, små serier eller som komplement till annan svetsning.

ArcWorld CS

För större objekt och fler möjligheter finns ArcWorld CS, en kompakt och nyckelfärdig robotsvetsstation för lite större objekt.

Framgångsrika lösningar börjar med en fråga

Oavsett vilka utmaningar du står inför kan vi säkert svara på många av dina frågor i en offert eller förstudie, innan vi går vidare in i en konstruktionsfas. Kontakta vårt säljteam för att få veta mer!