Fördubblad kapacitet med ArcWorld

Polet-De Pypere är en tillverkare av verktyg och redskap för trädgård, konstruktion och industriellt bruk. Företaget grundades redan 1865 och har vuxit till ett industriföretag som ständigt investerar för framtiden.

Kompakt och prisvärd

-  Cellen är kompakt med slangpaket som går genom robotarmen. Det gör att roboten kan röra sig snabbt utan att behöva ta hänsyn till slangpaketet, förklarar Stefaan som ytterligare en fördel med ArcWorld-cellen. Priset var också mycket konkurrenskraftigt, tillägger han.

RoboFlex, partner till Yaskawa, har byggt in Fronius CMT-strömkälla och slangpaket. De tillhandahöll också ett antal utbildningsdagar för personalen följt av en kursdag med Yaskawa. För närvarande svetsas femtio olika produkter i ArcWorld.

- Konceptet med ArcWorld tilltalade mig. Operatören behöver inte längre springa runt, och att ladda och plundra fixturer är nu betydligt mindre arbetskrävande, säger Stefaan Denolf, teknisk chef.

 

Svets och målning

Förutom ArcWorld svetsstation har man också en MA1440 svetsrobot som svetsar spadar, en väldigt populär Polet-produkt. Den avslutande processen i spadtillverkningen utförs av en målningsrobot från Yaskawa som ger alla artiklar en fin färg som skyddar mot rost.

 

Fördubblad kapacitet

-  Tack vare robotarna behöver jag färre operatörer och svetsare. En skicklig svetsare är dessutom svårt att få tag på. En operatör är inte detsamma som en svetsare, säger Stefaan, och talar om en fördubbling av kapaciteten: Medan roboten svetsar eller målar kan operatören hjälpa till att plocka detaljer. Hittills är det bara fantastiskt! Våra mål har uppnåtts och robotarna är mycket pålitliga, avslutar Stefaan Denolf.