Nyheter

Preminär för YASKAWA på BrauBeviale 2019

22. oktober 2019

Packat och klart - från flaska till pall

 

I BrauBeviale 2019 (Hall 7A / 7A-424) kommer YASKAWA att visa upp en allt-i-ett-lösning för robotbaserad hantering av flaskor i form av den nyutvecklade “Air Grip World” från YASKAWA Nordic och AB Trygg. Systemet säkerställer pålitlig, flexibel och snabb paketering av flaskor i lådor, och lådor på pall.

På BrauBeviale 2019 kommer vi att visa upp en allt-i-ett-lösning för robotbaserad hantering av flaskor i form av den nyutvecklade ”Air Grip World”.

“Air Grip World” kombinerar den patenterade Air Grip griptekniken med lämplig MOTOMAN-robot, där alla komponenter som gripverktyg, robot, styrsystem, PLC, kontrollpanel (HMI) och frekvensomformare kommer från YASKAWA, och kompletterar var och en andra för att bilda en enkel och fungerande teknisk lösning.

Cellen är monterad på en plattform. Systemet kan snabbt tas i drift - det kan också flyttas efter behov med en gaffeltruck. Anläggningens kapacitet är cirka sex till åtta lådor per minut, med lådresning och lådförslutning. Denna platsbesparande och flexibla hanteringslösning är alltså idealisk för användning i små och medelstora anläggningar. Ett flaskbord för en eller två robotar underlättar inmatningen av lösa glasflaskor.

Systemets specialfunktioner är de robusta och hållbara patenterade gripverktyget Air Grip som kan modifieras efter behov. Tack vare en smart konstruktion är gripmuffarna lätta att underhålla och byta ut. Detta är också ett övertygande argument för användare av storskaliga förpackningsanläggningar.

Contact for readers’ inquiries at YASKAWA:
Torbjörn Crona
Tel.: +46 730 798 967
torbjorna.crona(at)yaskawa.eu.com

 
YASKAWA at BrauBeviale 2019
12 – 14 November 2019
Hall 7A / 7A-424
Nuremberg Exhibition Centre