Nyheter

YASKAWA på Automatica – automatisering för framtiden

21. maj 2018

Yaskawa presenterar sitt koncept för Industri 4.0 på Automatica i juni. Med nyutvecklade Motomanrobotar tillsammans med produkter och lösningar från divisionen för Drives Motion Controls tar man det välkända mekatronikbegreppet till en ny nivå.

YASKAWA Cockpit är ett koncept för Industry 4.0 som kommer att visas på Automatica i juni.

Samarbetsroboten HC10 kan programmeras med en "Smart pendant" eller "Easy teaching".

New two-station positioner with patented MotoMount fixture holder.

YASKAWA utvecklar mekatroniken genom att lägga till modern informations- och kommunikationsteknik och digitala lösningar som artificiell intelligens, Big Data och sakernas internet.
Det innebär att process- och systemdata ska samlas in i realtid, analyseras och utvecklas med hjälp av artificiell intelligensoptimering. Visualiseringen sker omedelbart och lätt att fatta med mjukvaran "YASKAWA Cockpit". Här kan aktuell status för varje maskin kartläggas i realtid och korreleras med andra datakällor, till exempel för ett samordnat förebyggande underhåll.

Uppgifterna kan också vidarebefordras till befintliga affärsdatasystem vilket gör det möjligt att fatta välgrundade beslut. I verklighetstrogna exempel på mässan kommer besökare att få uppleva funktionaliteten i "YASKAWA Cockpit" både i samspelet mellan olika robotceller och tillsammans med Yaskawas automationsprodukter. Mjukvaran kan till exempel upptäcka ett blockerat luftfilter utan sensorer, enbart genom att övervaka strömflödet.

Visas även i montern: integration av det senaste Sigma-7 servosystemet i sin 400 V-version i YASKAWA Cockpit. Förutom den konventionella enaxliga förstärkaren är dubbla axelmoduler också tillgängliga för Sigma-7. Väsentliga energibesparingar är möjliga med styrning av två motorer via en enda förstärkare. Samtidigt har Sigma-7-förstärkarens minskat ytterligare i storlek. Sigma-7 servosystemet möjliggör även enkel integrering i lämpliga systemmiljöer via ett integrerat realtids Ethernet-gränssnitt för EtherCAT.

Utökad Motomanportfölj
Kraftfulla robotmodeller som MOTOMAN-HC10, samarbetsroboten, som nu kan programmeras med "Smart pendant" eller "Direct Teaching", eller den nyutvecklade MotoMini, är den tekniska basen för banbrytande automatiseringslösningar. Den lilla sexaxliga roboten är speciellt utvecklad för hantering och montering av små arbetsstycken. Det minskar storleken på produktionslinjen samtidigt som produktiviteten ökar. Den MotoMini klarar en nyttolast på 500 gram och har en räckvidd på 350 mm. Roboten drivs av ett minimalt styrsystem, YRC 1000 micro, inte större än en videobandspelare.
Dessutom har Yaskawa utökat sin MOTOMAN-GP-serie med nya modeller och nyttolaster på 50, 180, 225, 400 respektive 600 kg. Dessa kompakta och snabba hanteringsrobotar är gjorda för särskilt snabb montering, paketering och generella hanteringsapplikationer.

På svetsområdet, där Yaskawa spelar en ledande roll, kommer flera lägesställare att visas som den nya tvåstationslägesställaren H2 med patenterade MotoMount fixturhållare.

Välkommen till YASKAWA på Automatica!

19–22 juni, 2018

Munich Exhibition Centre, Tyskland

Hall B6, Monter 502