Nyheter

Syende robot underlättar ny design av bilsäten

05. november 2018

En känd tillverkare av automatiska symaskiner har infört en sexaxlig robot för avancerad sömnad i fordonsindustrin. Den nya tekniken gör det möjligt att sy svängar med dubbla sömmar.

En MOTOMAN-GP7 är grunden i det helautomatiska RoQom 6000 systemet.

Den syende roboten är lätt att använda.

Dietmar Kuhn, platschef vid KMF, ser en enorm potential för syroboten.

Robotstödd tillverkning av böjda sömmar är snabbt, processäkert och ekonomiskt.

Med robottekniken öppnar sig nya möjligheter för kreativ sömnad i bilindustrin.

KMF Maschinenbau GmbH har specialiserat sig på tillverkning av automatiska symaskiner sedan 1973. Medan kunder från början mest bestod av klädtillverkare kommer de flesta beställningarna numera från bilindustrin - och det är kunder som efterfrågar toppkvalité.
Dietmar Kuhn, platschef vid KMF, specificerar kraven:

- När det gäller sitsar i läder för premiumfordon måste dekorationsstygnen vara exakta med en tolerans på en halv denier – vilket med en 0,4 mm tjock tråd betyder 0,2 mm. Därför är det nästan omöjligt att åstadkomma dessa sömmar i parallella linjer för hand. Utöver det är det svårt att hitta välutbildade sömmerskor som klarar stressen och kombinationen av intensiv koncentration och skiftarbete.

För att uppfylla bilindustrins krav på hög kvalitet finns det ett behov av nya, innovativa lösningar. Med tanke på kvalitetskrav och kostnadseffektivitet ser experterna på KMF en gigantisk potential med robotlösningar. De har redan skaffat sig erfarenhet av robot för automatisk applicering av spraylim på stoppning och använder detta kunnande för utveckling en robotstödd sömnadsteknik.
 
Behovet av en snabb och exakt sexaxlig robot
Kraven på mångsidighet, räckvidd och precision spelade en avgörande roll vid valet av en lämplig robot. Eftersom den erforderliga toleransen på den färdiga sömmen var 0,2 mm och läder är ett naturmaterial som är föremål för stora variationer, bestämde sig företaget för att hitta en sexaxlig robot med en repeterbarhet som var tio gånger bättre än så. Dessutom var det extremt viktigt för KMF att robottillverkaren skulle ha ett globalt nätverk, eftersom 75% av deras automatiska symaskiner exporteras.
-    Efter en intensiv marknadsundersökning fann vi den perfekta kombinationen i Yaskawa som systempartner och roboten MOTOMAN-GP7 . Med en repeterbarhet på 0,03 mm är roboten extremt noggrann, dess räckvidd på nästan en meter passar också in i kalkylen, och den sexaxliga roboten kan hela tiden hålla sig i takt med våra symaskiner, påpekar Kuhn. Den här roboten utgör grunden för det helautomatiska RoQom 6000-sömnadssystemet, vilket också omfattar en symaskin, bildbehandlingssystem, SPS-säkerhet och mallar där detaljerna sitter.

Utmanande marknadsintroduktion

Vid lanseringen av RoQom 6000 fick den automatiska sömnadscellen visa sin förmåga i en krävande applikation. Uppgiften var att producera parallella böjda sömmar på stolsits i läder för fordon i premium-segmentet. Den extra ansträngning som det innebär att åstadkomma dessa dekorativa sömmar handlar inte bara om det visuella intrycket utan är också viktig för komforten:

-  Toppstygnen orsakar en tredimensionell deformering av ytan vilket bidrar till förbättrad luftcirkulation och i sin tur förhindrar att man svettas, berättar Kuhn.

Med robotens hjälp är den automatiska produktionen av böjda sömmar snabb, processäker och ekonomisk. Endast på- och avplockandet av detaljen i mallen som är fast monterad på robotarmen görs fortfarande manuellt. Alla andra produktionssteg delas av roboten och symaskinen. Roboten följer exakt den förutbestämda vägen för sömmen i takt med symaskinen. Med en noggrannhet på en tiondel av en millimeter vrider och vänder roboten detaljen, efter korrigering med hjälp av bildbehandling i realtid, vilket kompenserar för avvikelsen i det naturliga läderämnet.
 
Hög kvalitet på resultatet
Med en kombination av robot, symaskin och kameraseende har RoQom 6000 stigit till en ny kvalitetsnivå. Den automatiserade processen resulterar i en signifikant minskning av antalet felaktigheter. Kassationer kan praktiskt taget undvikas och det är lättare att hålla leveranstider.
Men reproducerbar kvalitet och en hög kostnadseffektivitet är bara den ena sidan av myntet. Företag inom fordonsindustrin är särskilt entusiastiska över den nya friheten de får när det gäller att använda sig av invecklade sömmar:

- Det finns inga gränser för designers kreativitet när det gäller sömmar. Detta kommer säkert att ha en inverkan på bilinteriörer i framtiden, och tillåta ännu större individualisering, säger Kuhn.
Förutom sömnad på bilstolar har KMF redan fått förfrågningar från fordonsindustrin för dörrpaneler för sidoklipp och tredimensionella sömmar på instrumentbrädan.

Kuhn ser också en stark framtid för robotstödd sömnad på andra områden, såsom filter och tekniska textiler:
- Den här processen erbjuder en obegränsad potential. En av de förfrågningar som nyligen mottagits handlar om robotsydda filtar för spädbarn, avslutar Kuhn.