Nyheter

Minskad ställtid och rejäl ökning av produktiviteten med ArcWorld hos Sparta Ltd

25. april 2019

Efter att ha utforskat olika alternativ bestämde sig ett av Storbritanniens ledande underleverantör och ingenjörsföretag, Sparta Ltd, för den kompakta fristående ArcWorld CS från Yaskawa.

Steve Davenport: Det var som att köpa en verktygsmaskin, du väljer rätt storlek och var den ska placeras och sedan är det bara att köra på!

Leverans av ArcWorld till Sparta.

De båda ArcWorld stationerna kan göra ett jobb som motsvarar sex svetsare.

Burnley-baserade Sparta Ltd är en av Storbritanniens ledande underleverantör- och ingenjörsföretag specialiserade på laserskärning, CNC-bearbetning, gjutning, metallbearbetning, gummiformning och smide. Likt alla expanderande, framåttänkande företag, ägnar de sig åt att granska och investera i moderna tillverkningsprocesser, färdigheter och ackrediteringar för att upprätthålla en konkurrensfördel.

Utforskade möjligheterna
På grund av den ökade arbetsbelastningen på svetsavdelningen bestämde sig Sparta för att utforska fördelarna med robotsvetssystem och hur de skulle kunna hjälpa dem att gå vidare. Efter omfattande undersökning om vilka robotsystem som fanns tillgängliga och hur dessa bäst passade deras behov, stod det klart att det lämpligaste erbjudandet var YASKAWAs MOTOMAN ArcWorld CS. Den innehåller en 6-axlig robot i MA-serien speciellt utformad för att möta kraven för svetsapplikationer. Med sitt överlägsna trådmatningssystem, internt dragna kablar och arbetsområde från 1,440 mm till 2,010 mm, förbättrar MA-seriens robotar svetskvaliteten avsevärt.

Sparta ansåg att Arc World CS gav dem fördelen med ett mycket kompakt, fristående system som bäst skulle uppfylla deras svetsbehov.

Steve Davenport, VD för Sparta kommenterar:
- Det var som att köpa en verktygsmaskin. Du väljer rätt storleken på maskinen du behöver och en plats att ställa den på och sedan är det bara att köra igång!

Skördar fördelarna
Detta var den första av två ArcWorld-celler som senare levererades till Sparta och de skördar nu fördelarna.
- Den första maskinen hade ett par fixturbord för att möjliggöra snabb installation och förändringar i jiggar som minskade ställtiden till så lite som 30 minuter, från golv till golv. Produktionen är nu i genomsnitt över 300% snabbare än konventionell (manuell) svetsning, fortsätter Steve.
Att investera i en andra ArcWorld var ett enklare beslut som ett resultat av att Sparta insåg fördelarna med den första installationen.

Steve bekräftade:
- Så mycket produktionsarbete har tagits över av det första Motoman-systemet att det andra kommer att ge oss en produktionskapacitet motsvarande sex svetsare. Det här handlar också om förmågan att aldrig missa en svets, att kunna producera samma svetskvalitet vid slutet av skiftet som i början, och att ett minskat svetssprut innebar förbättrad kapacitet för fettling . Vi är mycket nöjda med vårt beslut att investera i robotsvetsning och vi ser fram emot att köpa ytterligare en enhet från Yaskawa senare i år.

Yaskawas ArcWorld robotsvetssystem är förkonstruerade, förmonterade och levereras färdiga att svetsa, vilket är ett flexibelt och kostnadseffektivt alternativ för att integrera robotteknik i svetsprocesser. ArcWorld kan konfigureras med flera robotar, en kraftigare lägesställare för objekt eller servostyrda externa axlar för koordinerad rörelsekontroll.

Kontakt:
Jonny Gray, Försäljnings- och marknadschef, YASKAWA UK Ltd.
jonny.greynoSpam(at)yaskawa.eu.com     
Tel: +44 (0) 1295 272755

Mer information om Sparta Ltd: http://www.sparta.co.uk/