Nyheter

MOTOMAN-HC10 - med “Easy teaching”

02. juli 2018

På Automatica visade Yaskawa roboten HC10DT (där DT står för "Direct Teach"). Den här modellen av samarbetsroboten HC10 kan även programmeras med hjälp av funktionsknappar direkt på robotarmen. Snart kommer också nästa generations programmeringsbox i form av en "Smart Pendant".

Pekskärmen Smart Pendant underlättar programmering av Motomanrobotar.

På robotnosen hos HC10DT finns alltså tre knappar: aktivera, inlärning (teach mode) och öppna/sluta robotverktyget. Man slipper hålla programmeringsboxen med ena handen hela tiden vilket underlättar vid programmering.

Smart Pendant – det nya sättet att programmera

Ytterligare ett sätta att underlätta vid robotprogrammering får man med en "Smart Pendant" och dess användarvänliga pekskärm. Med Smart Pendant behöver inte operatören  hålla alla uppgifter som kommandon, värden etc i huvudet under hela arbetsproceduren. Huvudmenyn gör det enkelt att växla fram och tillbaka mellan skärmarna, eftersom de är listade i en specifik och lätt spårbar sekvens. Förutom detta ger Smart Pendant lätt åtkomst till alla funktioner. Man har en perfekt översikt över alla poster i navigeringsmenyn, och i händelse av problem är det lätt att hitta tillbaka till huvudmenyn.

Smart Pendant är kompatibel med Motomanrobotarna GP7, GP8, GP12 samt HC10 och YRC1000 eller YRC1000 micro styrsystem.