Nyheter

En julhälsning från Yaskawa Nordic

15. december 2017

Vi summerar ett händelserikt år då vi utökat vår verksamhet i Jönköping, Kalmar och Torsås, introducerat ett helt nytt affärsområde i Norden med YASKAWAs automationsprodukter samt lanserat webbsidorna motomanrobot.se och yaskawa.se. Vad mer har hänt, och vad kommer att hända framöver?

2017 i backspegeln

- Introduktion av ett nytt affärsområde i Norden.
- Tillverkning av nya styrsystemet YRC1000 i Torsås.
- Maskininvesteringar i produktionen i Torsås.
- Patent för Airgrip robotverktyg.

Industrin har verkligen gått på högvarv det här året. Det har vi märkt inte minst genom de många förfrågningar vi fått, och det ökade trycket i vår egen produktion. För att möta den ökade efterfrågan på robotautomation har vi bland annat gjort stora maskininvesteringar och nyanställt personal framför allt inom sälj- och serviceorganisationen.

 

 

Det här händer 2018:

- 2000 kvm större verkstadsyta och kontor i Torsås till sommaren.
- Fortsatt utveckling av verksamheten i Jönköping.
- Mötesplats Elmia 15-18 maj.
- Många nya produkter!

Med hjälp av den grund vi har lagt det senaste året förväntar oss att fortsätta att växa på marknaden. Både när det gäller robot och våra automationsprodukter. Det kommer nya och större robotar i GP-serien, med det minimala svensktillverkade styrskåpet, och en lansering av Airgrip med Motoman® för flexibel flaskhantering för att nämna något.

Elmia Automation är Sveriges ledande automationsmässa och en av årets viktigaste mötesplatser och med fem parallella produktionsmässor som går samtidigt. Vi kommer att finnas i en stor monter i D-hallen (D03:32 och D03:24). Där blir det fokus på automationsteknik och den blandning av innovation, framtidstro och pålitlighet som är typisk för Yaskawa. Vi ses på Elmia!

Vi önskar våra kunder och samarbetspartners en god jul, och ett gott nytt år 2018!

PS. YASKAWA Nordic kommer att ha stängt mellan jul och nyår. Våra kontraktskunder kan förstås nå oss på telefon 0480-44 66 88 även under vecka 52 och 1 (med undantag för julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen).