Nyheter

Designpris för fristående och kompakt PLC med hög prestanda

04. april 2018

Micro PLC från Yaskawa är en extremt liten mikroprocessor som är lätt att använda och där man får en snabb överblick av den grundläggande funktionen i systemet. Nyligen har den fått det eftertraktade priset iF Design Award.

Den minimala PLC-enheten från Yaskawa har fått det eftertraktade priset, ”iF Design Award”.

Utformad som en fristående PLC sticker den ut med sin moderna design, sin kompakta storlek, sin höga prestanda och höga I/O täthet. Med en bredd på knappt 72 millimeter är Micro PLC mindre än hälften så stor som jämförbara PLC system. Det gör att den bara behöver ett litet utrymme inuti apparatskåpet. För användare blir det mycket nytta i ett litet utrymme och till ett mycket attraktivt pris!

Yaskawas Micro PLC enhet, som introducerades första gången 2016, är extremt litet och har ett enkelt handhavande. Dessa egenskaper går igen i själva ytterhöljet, vilket är både funktionellt och elegant. Micro PLC har ett nytt display- och operativkoncept som gör det möjligt för användaren att snabbt få en överblick av det övergripande systemet. Resultatet är en modern och funktionell design som är unik i automationsvärlden.

SPEED7-tekniken säkerställer högsta klockfrekvens och snabb programexekvering. Detta gör det möjligt för Micro PLC att utföra processer snabbt, t.ex. för exakt positionering och en rad olika kontrolluppgifter. Den snabba bakplansbussen överför data med 48 Mbit per sekund gör också Micro PLC till en av de snabbaste mikroprocessorer som finns tillgängliga på PLC-marknaden.

Om iF DESIGN AWARD

Sedan 65 år en av de mest inflytelserika utmärkelserna när det gäller förstklassig design och kvalitet världen över. Varje år delar IF International Forum Design GmbH ut det här designpriset inom: Produktutformning, Förpackning, Kommunikation, Service/användarvänlighet, Arkitektur och Inredning samt Professionella koncept. I år lämnades det in 6402 bidrag från 54 länder i tävlingens sju grenar.