Innovationer

MOTOMAN HC10
MOTOMAN HC10

Robot som samarbetar med människor

MOTOMAN HC10-roboten som samarbetar med människor arbetar med 6 axlar och en last på 10 kg.

Kraft- och effektbegränsningsteknologi tillser operatörers säkerhet genom att stanna roboten vid eventuell kontakt.

MOTOMAN HC10

Watch the video

 

 

CSDA10F
CSDA10F

Tvåarmsrobotar

För att uppnå en människoliknande flexibilitet i full automatiserade monteringsprocesser, har tvåarmsrobotar 15 axlar. Det är det bästa sättet att efterlikna människans arm- och axelparti och gör monteringsprocesser snabbare och mer precisa.

Titta på videon

MS80W
MS80W

Lättviktskonstruktion och energisnål

Lättare och mer energisnåla robotar gör det möjligt att öka effektiviteten och därmed öka värdet till och med i applikationer med mindre eller medelstora laststorlekar. Utvecklingen av lättviktsgrepp och punktsvetspistoler med låg vikt hjälper avsevärt att begränsa energikonsumtionen och kostnader på systemet som helhet. Vi har fulländat energieffektiviteten genom effektiv programmering och optimering av processer.

Titta på videon

Kinetiq-inlärning
Kinetiq-inlärning

Samarbete mellan människa och maskin

Operatörer och robotar arbetar hand i hand – allt för människans bästa. Roboten själv tar sig an arbetsuppgiften på ett säkert sätt. Säkerhetssystem så som säkerhetsstaket, grindar och övervakningssensorer som separerar personal från farliga områden behövs inte längre. Detta avlastar personal från att behöva göra upprepade och särskilt ansträngande arbetsuppgifter, medan kvaliteten på arbetsproceduren är fortsatt bibehållen.