Integritetspolicy

Dataskyddspolicy

Tack för att du besöker vår webbplats. Vi tar skyddet av dina personuppgifter på största allvar och gör därför allt för att inte bara erbjuda dig en attraktiv onlinetjänst utan även för att alltid kunna garantera dig rätten till självradering av information.

Vi lägger stor vikt på att skydda din integritet som användare av vår webbplats och följer den dataskyddslagstiftning som gäller för oss vid hanteringen av dina personuppgifter. Som dataregisteransvarig har vi vidtagit många tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa det mest omfattande skyddet av de personuppgifter som hanteras via denna webbplats. Internetbaserade dataöverföringar kan emellertid i princip ha säkerhetsbrister, så ett totalt skydd kan aldrig garanteras. Av denna anledning har varje individ som känner oro rätt att överföra data till oss på alternativa sätt, till exempel via vanlig post.

1. Ansvarig för registerhanteringen

YASKAWA Europe GmbH
Hauptstraße 185
65760 Eschborn/T.
Tyskland

Telefon: +49 6196 569 300
Fax: +49 6196 569 398
E-post: info@yaskawa.eu.com

2. Juridisk representant

Bruno Schnekenburger, VD och koncernchef

Styrelseledning:

Bruno Schnekenburger, VD och koncernchef

Manfred Stern, YASKAWA Europe VD, Corporate Executive Officer and Regional Head Europe YEC

Norbert Gauss, President Drives Motion Control Division, VD

Marcus Mead, President Robotics Division, VD

 

 

 

 

3. Dataskyddsombud

Diane Frank
JuS Solicitors Schloms and Partners
Ulrichsplatz 12
86150 Augsburg

Tyskland

e-post: jus@jus-kanzlei.de

4. Ändamålen med hanteringen

Vi använder personuppgifter som lämnas av dig enbart för att besvara dina förfrågningar, för att hantera dina beställningar eller för att ge dig åtkomst till viss information eller erbjudanden.

4.1. Cookies

Cookies är textfiler som lagras på din dator och möjliggör analys av din användning av webbplatsen. Till exempel registreras information om operativsystemet, webbläsaren, din IP-adress, webbplatsen du kom ifrån  (referens-URL) och datum och tid för ditt besök på vår webbplats. Cookies kan användas för att avgöra vilka webbplatser som du föredrar att besöka. Detta gör att vi bättre kan skräddarsy innehållet på våra sidor för våra webbesökare och för att optimera våra erbjudanden. Dessutom används den här informationen för att automatiskt känna igen dig vid ditt nästa besök på vår webbplats och för att underlätta din navigering. Cookies låter oss till exempel anpassa en webbplats till dina intressen eller för att spara ditt lösenord så att upprepad inloggning inte behövs.

Cookies kan inte användas för att starta program eller överföra virus till en dator.

Du kan också använda våra webbplatser utan cookies. Om du inte vill att din dator ska kunna kännas igen kan du förhindra cookies från att sparas på din hårddisk genom att välja “Acceptera inga cookies” i inställningarna i din webbläsare. Se instruktionerna för din webbläsare för att ta reda på exakt hur detta görs. Om du inte godkänner cookies kan din möjlighet att komma åt våra tjänster begränsas. Du kan närsomhelst radera cookies som redan finns installerade på din dator.

Du kan även ställa in din webbläsare så att den blockerar cookies från vår domän. Detta görs genom att välja bort cookies

Observera att du inte bör radera bortvalda cookies om du inte vill att dina mätdata ska registreras. Om du raderat alla dina cookies i webbläsaren behöver du återställa respektive bortvald cookie.

4.2. Nyhetsbrev

Med det här nyhetsbrevet vill vi regelbundet informera dig om oss och vad vi har att erbjuda.

Om du vill få nyhetsbrevet som erbjuds på webbplatsen behöver vi en e-postadress från dig liksom information som låter oss verifiera att du är ägaren av e-postadressen du uppger och att du samtycker till att få nyhetsbrevet. Några ytterligare uppgifter kommer inte att samlas in. Dessa uppgifter kommer enbart användas för att skicka nyhetsbrev och vidarebefordras inte till tredje part. Någon jämförelse med uppgifter som samlas in på detta sätt med data som samlas in av andra komponenter på vår webbplats äger inte rum.

I samband med registreringen för nyhetsbrevet sparar vi din IP-adress och datumet för registreringen. Denna lagring tjänar enbart som bevis om en tredje part missbrukar en e-postadress och registrerar sig för att ta emot nyhetsbrevet utan den behöriga partens vetskap.

Du kan närsomhelst återkalla ditt samtycke till lagringen av uppgifter, e-postadressen och användningen av den för utskick av nyhetsbrev. Återkallandet kan göras via meddelande till de listade kontaktalternativen.

4.3. Nyhetsbrevspårning

Våra nyhetsbrev innehåller så kallade spårningspixlar (webbuggar), som gör det möjligt för oss att känna igen om och när ett e-postmeddelande öppnades och vilka länkar i meddelandet som följdes av mottagaren.

Dessa uppgifter lagras av oss så att vi på bästa sätt kan anpassa våra nyhetsbrev till de önskemål och intressen som våra prenumeranter har. Således används insamlade data för att skicka personanpassade nyhetsbrev till respektive mottagare. 

Vi ber om ditt samtycke i detta fall vid den givna tidpunkten.

I och med återkallandet av samtycket till att ta emot nyhetsbrev återkallas även samtycket till den tidigare nämnda spårningen.

4.4. Kontaktformulär

På vår webbplats erbjuder vi möjligheten att kontakta oss via e-post och / eller ett kontaktformulär. I detta fall lagras enbart de uppgifter som tillhandahålles av användaren. Vi använder enbart din e-postadress för att hantera din förfrågan och för möjliga uppföljningsfrågor. Dina uppgifter raderas sedan om inte samtyckt till ytterligare hantering och användning. Någon jämförelse med uppgifter som samlas in på detta sätt med data som samlas in av andra komponenter på vår webbplats äger inte rum.

 

 

4.5. Google-Analytics

Vår webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst tillhandahållen av Google, Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Google Analytics använder så kallade “Cookies”. Cookies är textfiler som lagras på din dator och möjliggör analys av din användning av webbplatsen. Till exempel registreras information om operativsystemet, webbläsaren, din IP-adress, webbplatsen du kom ifrån  (referens-URL) och datum och tid för ditt besök på vår webbplats. Uppgifterna som samlas in av cookies om din användning av den här webbplatsen överförs generellt till en Google-server i USA och bibehålls där. Google använder denna information i syfte att utvärdera din användning av vår webbplats, sammanställa rapporter om aktiviteter på webbplatsen till webbplatsens operatörer och tillhandahålla andra tjänster i samband med webbplatsaktiviteter och internetanvändning. Om detta krävs enligt lag eller om tredje part hanterar denna information på Googles vägnar kommer Google också att överföra denna information till dessa tredje parter. Denna användning är anonymiserad eller avpersonifierad. Du kan få mer information om detta direkt från Google.

För mer information om hur Google Analytics hanterar användardata, se Googles integritetspolicy: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de

4.5.1. Insticksprogram för webbläsare

Du kan vägra användningen av cookies genom att välja de tillämpliga inställningarna i din webbläsare. Observera dock att om du gör detta kanske du inte kan använda alla funktioner på denna webbplats. Du kan också förhindra cookien och insamlingen av de data som genereras av cookien och data relaterade till din användning av webbplatsen (inkl. din IP-adress) av Google samt vägra Google från att hantera dessa data genom att ladda ner och installera insticksprogrammet som finns tillgängligt via följande länk: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

Utöver eller som alternativ till webbläsarens insticksprogram kan du förhindra spårning av Google Analytics på våra sidor genom att klicka på den här länken. inaktivera Google Analytics. En bortvald cookie sparas sedan på din enhet. Detta förhindra Google Analytics från att samla in data för den här webbplatsen och för den här webbläsaren i framtiden, så länge cookien förblir installerad i din webbläsare.

4.5.2. IP-anonymiseringsfunktion

Vi använder funktionen “Aktivering av IP-anonymisering” på den här webbplatsen. I det här fallet kommer din IP-adress kortas ner av Google inom EU-medlemsstater eller i andra stater som omfattas av avtalet i EES och således anonymiserade. Endast i undantagsfall kommer din fullständiga IP-adress skickas till en Google-server i USA och kortas ner där.

4.6. Google AdWords

Vår webbplats använder Google konverteringsspårning. Googles konverteringsspårning är en tjänst tillhandahållen av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA

Om du nått vår webbplats via en annons placerad av Google, placerar Google Adwords en cookie på din dator. Konverteringsspårnings-cookien installeras när en användare klickar på en annons placerad av Google. Dessa cookies blir ogiltiga efter 30 dagar och är inte för personlig identifiering. Om du besöker vissa sidor på vår webbplats och cookien ännu inte upphört, kan vi och Google känna igen att du som en användare har klickat på en av våra annonser placerade av Google och har vidarebefordrats till vår sida. Informationen som samlas in med hjälp av cookies används av Google för att sammanställa statistik för vår webbplats. Denna statistik redovisar det totala antalet användare som klickar på vår annons och även vilka sidor på vår webbplats som därefter besökts av respektive användare. Vi eller andra som annonserar genom “Google Adwords” får emellertid inte någon information som identifierar användare personligen.

Du kan förhindra installation av cookies genom att ställa in detta i din webbläsare, till exempel genom att ställa in din webbläsare på att inaktivera automatisk installation av cookies i allmänhet eller för att blockera cookies från domänen “googleadservices.com” specifikt.

Du hittar Googles dataskyddsdeklaration gällande detta via följande länk: https://services.google.com/sitestats/de.html

4.7. YouTube

Vår webbplats använder insticksprogram från den Google-drivna YouTube-sidan. YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA är operatör för motsvarande insticksprogram. När du besöker en sida med YouTube-insticksprogrammet, kommer den ansluta till YouTubes servrar. Den berättar för YouTube-servern vilka av våra sidor du har besökt.

Om du är inloggad på ditt YouTube-konto kommer YouTube tilldela ditt surfbeteende till dig personligen. Du kan förhindra detta genom att logga ut från ditt YouTube-konto i förväg.

Ytterligare information om dataskyddet på "YouTube" hittar du i leverantörens dataskyddsdeklaration via: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

4.7.1. YouTube med avancerat sekretessläge

Vår webbplats använder komponenter (videor) från företaget YouTube, LLC 901 Cherry Ave, 94066 San Bruno, CA, USA, ett företag som tillhör Google Inc., Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

För detta använder vi alternativet “utökat sekretessläge” som tillhandahålls av YouTube.

När du besöker en sida som har en inbäddad video upprättas en anslutning till YouTubes servrar och innehållet visas på webbplatsen genom att informera webbläsaren.

Enligt informationen som tillhandahålls av YouTube, överförs endast i “utökat sekretessläge” data till YouTubes server, specifikt vilka av våra webbsidor du besökt när du tittat på videon. Om du samtidigt är inloggad på YouTube tilldelas denna information ditt YouTube-medlemskonto. Du kan förhindra detta genom att logga ut från ditt YouTube-konto innan du besöker vår webbplats.

Mer information om YouTubes sekretesshantering tillhandahålls av Google via följande länk: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

4.8 Sociala medier

YASKAWA upprätthåller en ständig närvaro i sociala medier (LinkedIn, Xing, Twitter, etc.) I denna kontext publicerar vi foton och text från marknadsföringsaktiviteter, som främst visar kunder, anställda eller tredjepartsbesökare. Syftet med dessa publiceringar är främst annonsering och marknadsföring.

4.9. Användarregistrering

Vi erbjuder dig möjligheten att registrera dig på vår webbplats. Personuppgifterna lämnas frivilligt av dig, såsom namn, adress, kontakt- och kommunikationsuppgifter, såsom telefonnummer och e-postadress, och hanteras enbart för användningen av våra tjänster.

Vid viktiga ändringar, till exempel omfattningen av våra tjänster eller för tekniskt nödvändiga ändringar, kommer vi att använda den e-postadress som anges vid registreringen för att informera dig på detta sätt.

Registrerade användare har närsomhelst möjligheten att ändra eller radera uppgifterna som lämnas under registreringen om så krävs. Vi hjälper dessutom gärna till att korrigera eller radera dessa uppgifter om du önskar, förutsatt att det inte förekommer några juridiska skyldigheter att behålla dem. Använd kontaktuppgifterna som finns på den här sidan.

I och med din registrering på vår webbplats kommer vi även lagra din IP-adress och datumet du registrerade dig. Detta fungerar som en säkerhet för oss om en tredje part missbrukar dina uppgifter och registrerar sig med denna information på vår webbplats utan din vetskap. Någon vidarebefordrar till tredje part eller jämförelse med uppgifter som samlas in på detta sätt med data som samlas in av andra komponenter på vår webbplats äger inte rum.

4.10. Kund- / avtalsuppgifter

Vi samlar in, bearbetar och använder personuppgifter endast i den utsträckning som är nödvändig för upprättandet av, innehållet eller ändringar av det juridiska förhållandet (lagerdata). Vi samlar in, bearbetar och använder personuppgifter om användningen av våra internetsidor (användningsdata) endast i den utsträckning som är nödvändig för att användaren ska kunna utnyttja tjänsten eller för att fakturera användaren.

4.11. Platsannonser / onlineansökan

Dina ansökningsuppgifter hanteras elektroniskt av oss med syfte att hantera jobbansökningsprocessen. I synnerhet sker behandlingen elektroniskt om du skickar ansökningsdokumenten till vår organisation elektroniskt, till exempel via e-post.

Om din ansökan resulterar i undertecknandet av ett anställningsavtal, kan dina uppgifter lagras av oss i din personakt enligt den ordinarie organisatoriska och administrativa processen i enlighet med gällande lagstiftning.

Om din jobbansökan avslås kommer dina uppgifter automatiskt att raderas sex månader efter meddelandet av avslag.

Detta tillämpas inte om lagring inte längre är nödvändigt på grund av juridiska krav (t.ex. bevisskyldighet enligt Jämställdhetslagen) eller om du uttryckligen samtyckt till längre lagring i vår databas för intresserade parter.

4.12. Överföringssäkerhet

För att skydda säkerheten kring dina uppgifter under överföring använder vi den senaste krypteringstekniken (t.ex. SSL). Du ser om det är en krypterad dataöverföring genom “https://” i början av adressen i webbläsaren. Uppge endast konfidentiella uppgifter om SSL-kryptering är aktiverad.

5. Juridiska grunder för hantering av personuppgifter

Vi behandlar dina personuppgifter endast i den utsträckning det är nödvändigt för upprättandet, innehållet eller ändring av det juridiska förhållandet, om lagen kräver att vi behandlar personuppgifter eller om du uttryckligen samtyckt till sådan behandling.

6. Databehandling utifrån juridiska intressen

För att skydda dina legitima intressen har vi juridiskt tillstånd att hantera personuppgifter, om inte intressena eller de grundläggande rättigheterna och den personliga friheten överväger.

7. Överföring av personuppgifter till tredje part

Dina personuppgifter kommer endast att vidarebefordras eller överföras till tredje part om detta är nödvändigt i syfte att hantera avtal – i synnerhet vidarebefordran av orderdata till leverantörer gällande kund- och prospektdata till avtalade auktoriserade partners – eller för fakturering, eller om du uttryckligen samtyckt till detta i förväg.

En överföring av dina uppgifter till tredje part, såsom i marknadsföringssyfte, utan uttryckt samtycke görs inte.

Alla tjänsteleverantörer är skyldiga att följa tillämpliga dataskyddskrav.

Vi vidarebefordrar dina uppgifter till följande parter:

Tjänsteperson

Typ av uppgifter

Persis GmbH (https://www.persis.de/)

och Rexx

(https://www.rexx-systems.com/bewerbermanagement.php)

Jobbansökningar till YASKAWA Europe

salesforce.com Germany GmbH (https://www.salesforce.com)

Kontakt via kontaktformuläret

Comspace GmbH & Co. KG (https://gotethics.com)

"Compliance" visselblåsarsystem

SoftDeCC Software GmbH (https://www.softdecc.com/)

Bokningsprogramvara för utbildningar

 

8. Överföring av personuppgifter till tredje land eller en internationell organisation

Vi avser att överföra personuppgifter du lämnar till oss till ett tredje land / en internationell organisation, inkluderat YASKAWA Electric Corporation, Japan, för registrering och inloggning på molnbaserade tjänster. I denna kontext vill vi påpeka att EU-kommissionen beslutat om Japans lämplighet men inte för alla tredjeländer / organisationer.

Mottagaren i tredjelandet / den internationella organisationen kan uppvisa tillräcklig dataskyddsnivå genom lämpliga garantier / bindande interna dataskyddsregler eller är beläget i ett tredjeland för vilket ett EU-kommissionsbeslut utfärdats. En kopia på detta kan göras tillgänglig för dig genom en skriftlig begäran eller visas på https://www.yaskawa.co.jp/en/privacy.

Dessutom avser vi att vidarebefordra förfrågningar från kunder och intresseparter till tredje land som vi får för att upprätta avtalsenliga relationer men som ligger i olika ansvarsområden inom YASKAWA Group eller avtalsgodkända partners. YASKAWA Group och dess avtalsgodkända partners kan tillhandahålla bevis på tillräcklig dataskyddsnivå genom tillämpliga garantier / bindande interna dataskyddsföreskrifter. En lista över våra samarbetsföretag och avtalsgodkända partners finns på https://www.yaskawa.eu.com/en/contact/contacts/.

9. Varaktighet gällande lagring av personuppgifter

Vi lagrar personuppgifter så länge som det är nödvändigt för att utföra en tjänst som du begärt eller som du gett samtycke till, om inget annat krävs enligt lag, till exempel kommersiella eller skattemässiga tidsperioder.

10. Påverkade rättigheter

10.1. Information

Du har närsomhelst rätt att få information om de uppgifter som lagras om dig eller din pseudonym gällande dess ursprung, mottagarna till vilka uppgifterna vidarebefordras, och syftet med databehandlingen. Du kan alltid kontakta oss gällande detta och andra frågor om personuppgifter på e-postadressen data-protectionnoSpam(at)yaskawa.eu.com eller genom vanlig post på adressen som uppges i det rättsliga meddelandet med referens “till dataskyddsansvarig".

10.2. Rättelser

Du har rätten att begära att vi omedelbart korrigerar felaktiga personuppgifter gällande dig eller kompletterar all ofullständig information, med hänsyn till syftet med hanteringen.

10.3. Radering

De lagrade personuppgifterna kommer att raderas om du återkallar ditt samtycke till lagring, du invänder mot behandlingen av dina personuppgifter, om datalagring inte längre för det ändamål det lagrats för, eller om lagring inte längre är tillåtet enligt lagen.

10.4. Begränsning av bearbetning

Om du invänder mot riktigheten i de personuppgifter som lagras om dig eller om du behöver personuppgifterna för bevisbörda, utövande eller försvar av juridiska anspråk, men dessa inte längre krävs av oss, kan du begära begränsning av hanteringen av personuppgifter.

Du kan också få hanteringen begränsad under perioden från inlämnandet av en invändning till hanteringen av beslutet om att bevilja invändningen.

Om hanteringen av dina personuppgifter begränsas kommer de inte hanteras ytterligare.

10.5. Invändning

Om vi hanterar dina personuppgifter på grund av ett legitimt intresse, både från vår sida och från en tredje part, eller om hanteringen är nödvändig för att utföra en uppgift som är av allmänt intresse eller vid myndighetsutövande, har du rätten att när som helst invända mot hanteringen av skäl som beror på din specifika situation.

Den ansvariga personen kommer inte längre att hantera dina personuppgifter om denne inte kan visa övertygande juridiska grunder för hantering som uppväger dina intressen, rättigheter och friheter, eller hanteringen görs för att hävda, utöva eller försvara juridiska anspråk.

Rätten till invändning tillämpas lika för direkt post och relaterad profilering.

10.6. Dataportabilitet

Du har rätt att få personuppgifterna du tillhandahåller om dig själv i ett strukturerat, vanligt och maskinläsbart format och att vidarebefordra dem till en annan enhet.

Dessutom kan du begära att vi överför relevant personuppgifter direkt till en annan organisation, förutsatt att detta är tekniskt möjligt.

11. Återkallelse

Du har rätt att återkalla ditt samtycke när som helst. Återkallelsen måste ske skriftligt. Återkallandet av samtycke påverkar inte rätten till hanteringen som görs på grundval av samtycket fram till återkallandet.

12. Klagomål till behörig tillsynsmyndighet

Du har rätt att klaga hos en behörig tillsynsmyndighet gällande hanteringen av dina personuppgifter.

13. Tillhandahållande och icke tillhandahållande av personuppgifter

I princip kan du besöka vår webbplats utan att behöva uppge några personuppgifter. För detta syfte lagrar vi inga personuppgifter. Vi vill emellertid informera dig om att om du gör det kommer du inte fullt ut kunna utnyttja alla funktioner på denna webbplats. För att förbättra vår tjänst utvärderar vi enbart statistiska data som som inte tillåter några slutsatser om dig som person.

14. Automatiserat fattade beslut

Vi använder inga processer för automatiserat beslutsfattande i vår närvaro på webben.

15. Ändringar av syftet med hanteringen av personuppgifter

Där vi avser hantera personuppgifterna för något annat syfte än det som personuppgifterna samlades in för, kommer vi att informera dig om det andra syftet innan denna hantering påbörjas.

16. Ändringar i integritetspolicyn

Vi reserverar oss rätten till ändring av våra säkerhets- och dataskydd enligt krav utifrån juridisk och / eller teknisk utveckling. I dessa fall kommer vi även anpassa vår information i enlighet med dataskyddet. Notera därför den aktuella versionen av vår dataskyddsdeklaration.

17. Frågor, förslag och klagomål

Vi står alltid till ditt förfogande för att svara på frågor gällande vår organisations hantering av dina personuppgifter. Om du har frågor som den här dataskyddsdeklarationen inte kan besvara, eller om du har ytterligare information, förslag eller klagomål, kontakta oss då via e-post på data-protectionnoSpam(at)yaskawa.eu.com med hänvisning till “dataskyddsombudet".

Du kan annars kontakta vårt dataskyddsombud direkt om du har frågor gällande dataskydd. Du hittar kontaktuppgifterna under punkt 3 i den här dataskyddsdeklarationen.