YASKAWA Europe GmbH

Global teknikleverantör
europeisk aktör

Global,
innovativ
och nära kunderna

Medarbetarna på YASKAWA arbetar med det de älskar allra mest – och hos oss drivs man av en vision om en smartare framtid där man omges av avancerad teknologi och slipper allt slöseri med värdefull tid och energi. Och för oss är varje ny dag späckad med nya möjligheter.

Vi arbetar utifrån vår målsättning att bidra till samhällsutvecklingen genom att förbättra verksamheters beskaffenhet, öka effektiviteten och produktiviteten inom branschen och därmed vardagslivet. Självfallet verkar vi för förnybara resurser för att upprätthålla en hälsosam miljö – för en hållbar värld för alla.

YASKAWA Europe, som har sin bas i tyska Eschborn, tillhandahåller mekatronik- och robottekniklösningar för företag i hela Europa, Mellanöstern, Afrika och OSS-länderna. Med filialer i dessa regioner och med europeiska produktionsanläggningar har vi full koll på marknadens krav.

Drives Motion Controls

Omriktare, servodrift-enheter, maskinstyrenheter, samt PLC:er och HMI:er liksom kundspecifika drift- och styrsystem från YASKAWA är väl beprövade produkter som funnits på marknaden under många år. Vår erfarenhet av flexibla automationslösningar och expertis inom flertalet branscher och applikationer gör oss till en kvalificerad partner för utveckling av systemlösningar. Tack vare YASKAWAs fulländade produktportfölj kan kunderna införskaffa styranordningar och kraftsystem från en och samma leverantör.

Robotics

YASKAWA är en av de största tillverkarna av industrirobotar med 400 000 installerade robotar världen över. Förutom applikationsbaserade robotvarianter, avsedda för svetsning, palletering, målning och hantering, innehåller det breda utbudet av robotar även robotar utformade för laboratorie- och renrumsapplikationer, samt högkvalitativa nyckelfärdiga svetsningssystem.

Environmental Energy

Miljöenergi innefattar YASKAWA-verksamheter inom affärsområdena vindkraft, solcellsenergi och marin drift. Genom att erbjuda produkter inom vind- och solcellsenergi bidrar vi till användningen av förnybar energi, samtidigt som vi med hjälp av våra marina produkter i betydande grad lyckas förbättra fartygens energibalans. Permanentmagnetmotorer och omvandlare från 500 kW till 8,0 MW. Med dessa utrustningar kompletterar vi vår portfölj med stora kraftapplikationer som vindturbiner och andra anordningar och lyckas skapa goda förutsättningar samt få en riktig power-boost som hjälper oss att snabbt uppnå vårt mål att förse världen med elektriska drivanordningar.

Ledning

Ledningen för YASKAWA Europe GmbH:

Bruno J. Schnekenburger
Bruno J. Schnekenburger
President and CEO
YASKAWA Europe
Manfred Stern
Manfred Stern
Corporate Officer
Regional Head YASKAWA Europe
Norbert Gauß
Norbert Gauß
President Drives Motion Controls Division
Jukka-Pekka Mäkinen
Jukka-Pekka Mäkinen
President Environmental Energy Division
(The Switch)
Marcus Mead
Marcus Mead
President Robotics Division

1.900

Medarbetare i Europa

>100

Säljpartners

8

Tillverkningsanläggningar

23

YASKAWA-affärsenheter