YASKAWA Europe GmbH

YASKAWA Europe GmbH

Din affärspartner på vägen mot framgång

Lokaliserat i Eschborn, Tyskland, erbjuder YASKAWA Europe mekatronik- och robottekniklösningar för företag i hela Europa, Mellanöstern, Afrika och OSS-länderna. Med filialer i dessa regioner och med europeiska produktionsanläggningar är vi nära marknadens krav.

Sedan i slutet av 2012 är VIPA en del av YASKAWA-familjen, där det anslöt och ingår som en tredje division utöver Drives & Motion och robotdivisionen. Företaget är lokaliserat i Herzogenaurach, Tyskland, och utvecklar och producerar PLC:er, I/O-system och avancerade industri-HMI:er.

Avdelningar

Driftteknologi
Driftteknologi

Drives & Motion

Frekvensomriktare, servodrift-enheter, och maskinstyrenheter, samt kundspecifika drift- och styrsystem från YASKAWA har bevisat sitt värde på marknaden i många år. Vår erfarenhet av flexibla automationslösningar och expertis inom flertalet industrier och applikationer gör oss till en kvalificerad partner för att utveckla systemlösningar.

Robotteknik och produktionsteknik
Robotteknik och produktionsteknik

Robotteknik

YASKAWA är en av de största tillverkarna av industrirobotar, med 330 000 installerade robotar världen över. Förutom applikationsbaserade varianter av robotar som avsedda för svetsning, palletering, målning och hantering, innehåller det breda utbudet av robotar även robotar utformade för laboratorie- och renrumsapplikationer, samt högkvalitativa nyckelfärdiga svetsningssystem.

Styrteknik
Styrteknik

VIPA

I flera år har VIPA varit innovationsdrivande inom PLC-branschen och HMI-branschen. VIPA utgör därmed YASKAWA:s utbud av centrala styrprodukter och erbjuder kunder att köpa kraftfulla system från en och samma leverantör.

Ledning

Ledningen för YASKAWA Europe GmbH:

Manfred Stern
Manfred Stern
Koncernchef Yaskawa Europe
Verkställande Direktör
Bruno J. Schnekenburger
Bruno J. Schnekenburger
Koncernchef Robotics Division
Verkställande Direktör
Norbert Gauß
Norbert Gauß
Koncernchef Drives Motion Controls Division
Verkställande Direktör

1.700

Anställda i Europa

30

Kontor

7

Produktionsanläggningar

Fakta

Europeisk produktutveckling, applikationsstöd, försäljning, konsultverksamhet, reparationer, underhåll och utbildning